Okrasný česnek Toabago (3)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Okrasný česnek Toabago (3)

Allium - Objednací číslo 5564418
Počet kusů v balení:3 ks
Kříženec mezi Allium schubertii a Allium atropurpureum. Kvete v květnu – červnu. Kulatá květenství, s drobnými, hvězdicovitými, tmavě fialovými květy s jasně zeleným středem. Dlouhý stonek. Výška 60 cm. Vhodný i k řezu.
279,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu květen, červen
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 15
Barva modrá
Výška dospělé rostliny 60 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné PŮDA: Propustná a výživná HNOJENÍ: Na jaře když (vyraší výhony) speciálním hnojivem na květinové cibule. Při suchém počasí zalévat. VÝSADBA: Třikrát tak hluboko, než je výška cibule. Přidat kompost nebo hnojivo na květinové cibule do výsadbové jamky. VÝŠKA: Asi 60 cm KVĚTY: Květen – červen. Kulatá květenství, s drobnými, hvězdicovitými, tmavě fialovými květy s jasně zeleným středem. ŘEZ: Po odkvětu je možné květní stonek odstranit nebo ponechat než se sám zatáhne. Běžně se po odkvětu rostlina zatahuje poměrně rychle. Pouze za suchého počasí zůstávají květní stvoly se semeny stát déle. ZIMA: Zimovzdorný POZNÁMKA: Může se stát, že listy jsou před rozkvětem nevzhledné. V žádném případě je neodstraňujte! Bez listů by rostlina nevykvetla! Tento problém lze vyřešit, když zkombinujeme vysazený česnek např. s levandulí, kakostem či jinými bujnými trvalkami, které zakryjí listovou část okrasného česneku.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené