Liliochvostec Pinocchio
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Liliochvostec Pinocchio

Eremurus - Objednací číslo 5563927
Počet kusů v balení:1 ks
Oranžové hrozny květů. V době květů rostlina dorůstá až do výšky 1,5 metru. Zhruba polovinu této výšky tvoří květ. Stonky jsou pevné, dobře odolávají větru. Vysazujte na slunné stanoviště do propustné, spíše kamenité půdy. Kvete během června, července. Koncem léta odumírá nadzemní část, rostlina se zatahuje a přezimuje ve formě hlízy. Mrazuvzdorný do -25 °C, doporučujeme zakrýt chvojím.
199,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu červen, červenec
Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva žlutá (oranžová)
Výška dospělé rostliny 120 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné. PŮDA: Propustná, výživná, kamenitá. Špatně snáší vlhko, je třeba zabránit přemokření. VÝSADBA: Na dno výsadbové jámy je vhodné dát drenáž (štěrk, hrubý písek, keramzit). Hlíza by měla být zhruba 15 cm hluboko. Hlízy jsou choulostivé (křehké), je třeba s nimi zacházet opatrně. Mezi jednotlivými hlízami je třeba nechat mezeru zhruba 6 cm. KVĚTY: Červen - červenec. Oranžové, uspořádané v hroznech. Postupně rozkvétají od spodu nahoru. HNOJENÍ: V květnu hnojivem na okrasné rostliny. Dávkování dle návodu. VÝŠKA: Tvoří přízemní růžici listů, v době květu je rostlina vysoká až 1,5 m. ZIMA: Koncem léta odumírá nadzemní část, rostlina se zatahuje a přezimuje ve formě hlízy. Mrazuvzdorný do -25 °C, doporučujeme zakrýt chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené