Cypřiš lawsonův Stardust
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Cypřiš lawsonův Stardust

Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust' - Objednací číslo 3342822
Počet kusů v balení:1 ks
Kultivar cypřiše Stardust má přirozený pyramidální tvar a zaujme svojí proměnlivou barvou jehličí. U kmene mají větve zelenou barvu, které postupně přechází do zlatožluté na konci větví. Větvičky jsou ploché, na koncích mírně skloněné. Dorůstá do výšky 4-6 metrů a šířky 1-2 metry. Růst je středně rychlý. Vysazujte do výživné, vlhčí, propustné, mírně kyselé půdy na slunné až polostinné stanoviště. Vhodné je stanoviště chráněné před zimním větrem. Řez provádějte na jaře nebo na podzim, neřežte do starého dřeva. Cypřiš Stardust využijete do skupinové výsadby, živých plotů i jako solitér. Mrazuvzdorný do -29 stupňů.
240,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: března začátek - listopadu konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště polostinné, slunné
Doba výsadby března začátek - listopadu konec
Vysazovací vzdálenost (cm) 150
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 250-400 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné. PUDA: Dobrá, propustná zahradní zemina, zamezit přemokření. HNOJENÍ: Obecně není nutné. Podle potřeby na jaře speciálním hnojivem pro konifery. ZÁLIVKA: Podle potřeby a povětrnostních podmínek. VÝŠKA: V dospělosti přibližně 2,5 – 4 m(i více). ŠÍŘKA: cca 1,5 m ŘEZ: Není nutné žádné zkracování, ale řezem můžeme růst regulovat. Řez provádíme zejména v březnu nebo v září. ZIMA: Mrazuvzdorný, v prvních letech chránit před mrazem.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené