Zmarlika čínská Avondale
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Zmarlika čínská Avondale

Cercis chinensis Avondale - Objednací číslo 3310312
Počet kusů v balení:1 ks
Kultivar Avondale byl vyšlechtěn na Novém Zélandu a patří mezi nejbohatěji kvetoucí zmarliky. Zhruba od poloviny dubna, začínají rozkvétat drobné květy sytě růžové barvy. Poupata na rostlině přezimovala z předchozího podzimu. Květy vyrůstají přímo z větviček a zpravidla je plně zakryjí. Rostlina kvete zhruba měsíc, na konci kvetení začínají rašit listy. Nově vyrašené jsou žlutozelené s bronzovým nádechem, později sytě zelené, srdčitého tvaru s výraznou špičkou. Dorůstá do výšky kolem 3 metrů a šířky 2 metry. Tvoří hustý, kompaktní keř. Růst je spíše pomalý, vzpřímený. Vysazujte na slunné stanoviště do propustné, výživné půdy s neutrálním až mírně zásaditým pH. Mrazuvzdorná do -20°C, mladé rostliny doporučujeme chránit zakrytím. Uplatnění najde jako solitér i ve skupinové výsadbě.
1489,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Doba květu březen, duben
Stanoviště polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Barva růžová
Výška dospělé rostliny 200-300 cm
PŮDA: Středně výživná, dobře odvodněná. Neutrální až mírně zásadité pH. Zpočátku vyžaduje větší vlhkost, po zakořenění snese i sušší půdy. STANOVIŠTĚ: slunné až polostinné HNOJENÍ: Na jaře hnojivem na okrasné dřeviny RŮST: Spíše pomalý, vzpřímený, kompaktní, hustě větvený keř. V horní části se lehce rozšiřuje. VÝŠKA: 1,5 – 3 metry ŠÍŘKA: 1,5 – 2,5 metru LISTY: Začínají rašit na konci kvetení. Nově vyrašené listy jsou žlutozelené s bronzovým nádechem, později sytě zelené, kulatého až srdčitého tvaru s výraznou špičkou. Na podzim, před opadáním se zbarvují do žluta. KVĚTY: Růžové, drobné, pantoflíčkovité. Kvete na holém dřevě duben - květen ŘEZ: zpravidla není potřeba, případný tvarovací řez provádějte na jaře nebo ihned po odkvětu. ZIMA: Mrazuvzdorná do -24 stupňů, opadavá Zejména mladé rostliny doporučujeme chránit – zakrýt chvojím.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené