Tis prostřední Hillii
Tis prostřední Hillii
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Tis prostřední Hillii

Taxus media 'Hillii' - Objednací číslo 3311099
Počet kusů v balení:3 ks
Tis prostřední je kříženec Taxus baccata a Taxus cuspidata. Kultivar Hillii je menší keř, který zpočátku roste sloupovitě, později se lehce rozevírá. Dorůstá do výšky 2-3 metry a šířky kolem 1 metru. Růst je pomalý. Jehlice jsou světle zelené, lesklé, neopadavé. Hillii netvoří plody. Nenáročná rostlina, dobře roste na slunci i ve stínu. Vysazujte do propustné, středně výživné půdy. Dobře snáší řez. Plně mrazuvzdorný.
539,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště stinné, polostinné, slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 30-35
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
Stálezelené ano
STANOVIŠTĚ Slunné, polostinné až stinné. PŮDA: Je tolerantní vůči širokému spektru půd, dobře snáší i vlhké stanoviště. U mladých, čerstvě vysazených rostlin doporučujeme spíše dobře odvodněné stanoviště, aby nedošlo k uhnívání kořenového balu. VÝŠKA: 2 -3,5 metru ŠÍŘKA: 0,5 -1,5 metru RŮST: Pomalý. Menší keř, zpočátku sloupovitý, později se nahoře lehce rozevírá. JEHLIČÍ: Neopadavé, lesklé a pokrývají celou rostlinu - nevyholují spodní větve jako běžné tisy. Světle zeleném, horní a osluněné partie mají zlatavý nádech. ŘEZ: Dobře snáší i hluboký řez. Zmlazovací řez provádějte na jaře, tvarovací řez pak od poloviny léta do podzimu. ZIMA: Plně mrazuvzdorný. Mladé rostliny doporučujeme chránit před mrazem. Špičky jehličí mohou pomrznout, ale na jaře znovu zregenerují. UPOZORNĚNÍ! Tato odrůda NETVOŘÍ PLODY!
Nedávno zobrazené