Voděnka Pink Paradise
Voděnka Pink Paradise
Voděnka Pink Paradise
     
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Voděnka Pink Paradise

Tradescantia fluminensis - Objednací číslo 6601046
Počet kusů v balení:1 ks
Nádherně zbarvená voděnka, listy mají růžovo fialovou barvou. Tato nenáročná pokojová rostlina upřednostňuje polostín nebo světlé stanoviště bez přímého slunce. Ideální teplota během vegetačního období je v rozmezí 18 - 25 °C a v zimě by neměla klesnout pod 12 °C. Substrát udržujte stále mírně vlhký. Nepřelévejte, ani ho nenechte zcela vyschnout. Přemokření by mohlo vést k hnilobě kořenů. Vhodné je rostlinu rosit. Díky svým zářivým barvám a kaskádovitému růstu je velice atraktivní do závěsných květináčů, na poličky nebo jako oživení smíšené výsadby rostlin.
175,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště polostinné
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Barva vícebarevná
V kontejneru ano
STANOVIŠTĚ: Slunné až polostinné, chráněné. Vyžaduje dostatek světla, ale ne přímé slunce, které rostlině neprospívá! Pokojová rostlina. PŮDA: Propustná, výživná – substrát pro pokojové rostliny. HNOJENÍ: Jedenkrát za dva týdny univerzálním tekutým hnojivem. ZÁLIVKA: Vyvážená, nesnáší přemokření, které může způsobit zahnívání kořenů. Doporučuje se pravidelně rosit. RŮST: Rychle rostoucí rostlina, množí se stonkovými řízky. Stačí odříznout zdravý stonek, dát ho do nádobky s vodou a během několika týdnů se začnou tvořit kořeny. Zakořeněný řízek můžete přesadit do nového květináče. Pravidelný řez pomáhá udržovat kompaktní a košatý tvar a podporuje nový růst. LISTY: Pestrobarevné, růžovo fialové pruhy podél podlouhlých kopinatých listů. Pestré zbarvení je obzvláště výrazné, pokud je rostlina pěstována na jasném, ale ne přímém světle. ZIMA: Není mrazuvzdorná, pěstuje se jako pokojová rostlina v nádobě. UPOZORNĚNÍ: Rostlina je v případě požití toxická pro domácí zvířata nebo pro malé děti. Je vhodné ji uchovávat mimo jejich dosah.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené