Rozmarýn (sazenice)
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Rozmarýn (sazenice)

Objednací číslo 6683109
Počet kusů v balení:2 ks
Rozmarýn vyniká nezaměnitelnou vůní, připomínající kafr nebo kadidlo. Čerstvé lístky mají jemné aroma, sušené výraznější. Používá se jako koření i léčivá bylina. Pomáhá při nízkém tlaku, podporuje trávení, zlepšuje náladu, posiluje nervy, rozehřívá tělo. Rozmarýn má velice silnou aromatickou chuť, proto je třeba dávat opravdu pozor při dávkování. Přidává se hlavně k masu, protože mu dodá chuť zvěřiny. Využít ho lze také k pečené nebo grilované zelenině.
232,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Mrazuvzdornost částečně mrazuvzdorná
Výška dospělé rostliny 30 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, teplé, eventuálně u zdi, chráněné. V našich podmínkách se doporučuje pěstovat rostlinu raději v nádobě. Ve volné půdě jí obvykle přes léto natolik narostlou kořeny, že pak rostlina nemusí zvládnout opětovné přesazení do nádoby a mohla by i uhynout. Lepší variantou je tedy zapustit rozmarýn i s nádobou do země a před příchodem prvních mrazíků rostlinu přenést na bezmrazé místo. PŮDA: Zahradní zemina, propustná, písčitá. HNOJENÍ: 1x na jaře - stačí na celý rok, přehnojení nemá rostlina ráda. VÝŠKA/ŠÍŘKA: Cca 20 - 30 cm. ODSTUPY ROSTLIN: Asi 30 cm. RŮST: Keřík. KVĚTY: Světle modré, ke konci podzimu do konce jara od 2. – 3. roku – podle povětrnostních podmínek a stanoviště, květy a listy jsou po usušení vhodné jako koření. ŘEZ 1x ročně zastřihnout, abychom se vyvarovali zdřevnatění spodní části - starší rostliny dřevnatí od shora dolů – odstranit všechny zmrzlé výhony. PODZIM/ZIMA: Přezimování v chladné a světlé místnosti (např. v chodbě u okna). Omezit zálivku na minimum! Při přezimování venku ve volné půdě, je třeba rostlinu dobře chránit, zakrýt chvojím. Při pěstování venku v nádobě by měla nádoba stát nad zemí (např. na zídce, na dřevěné či polystyrénové podložce, na terase u zdi). Přebytečná voda musí odtékat. Nádobu je vhodné zabalit do pytloviny nebo slámy a pevně zavázat. Zasunout do nádoby 3 tyče a větvě chránit např. netkanou textilií. Omezit zálivku, udržovat kořenový bal jen tak vlhký, aby nezaschnul. Přezimování venku je možné ale jen v mírnějších a teplejších oblastech! V našich podmínkách se obecně doporučuje pěstovat rostlinu raději v nádobě.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené