Nastavení cookies
Tento web používá cookies, které jsou nezbytné pro technický provoz webu a jsou vždy povoleny. Ostatní cookies, které zvyšují pohodlí při používání tohoto webu, např. se používají pro přímou reklamu nebo pro usnadnění interakce s jinými webovými stránkami a sociálními sítěmi, jsou povoleny pouze s vaším souhlasem.
Konfigurace
Vyžadováno technicky
Tyto cookies jsou nezbytné pro základní funkce obchodu.
CSRF-Token
Cookie nastavení
Individuální ceny
Odmítnout všechny cookies
PayPal-Zahlungen
Povolit všechny cookies
Ukládání do mezipaměti, přizpůsobené zákazníkům
Uznání zákazníka
Vybraný obchod
Zasedání
Změnit měnu
Komfortní funkce
Tyto soubory cookie se používají k tomu, aby bylo nakupování snadnější, například pro poznání návštěvníka.
Poznámka
Statistiky a sledování
Facebook Pixel
Google Ads
Google Analytics
Partnerský program
Rozpoznávací zařízení
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.
Pažitka
Objednací číslo 6659662
Počet kusů v balení:1 ks Oblíbená pažitka se používá hlavně ve studené kuchyni jako aromatické zelené koření s česnekovou chutí. Jako léčivá bylina podporuje trávení a chuť k jídlu. Používá se především zelená nať, ale jedlé jsou i fialové květy.
STANOVIŠTĚ:
Slunné (ne zcela prudké slunce), polostinné.
PŮDA:
Propustná, bohatá na živiny. Zálivka vyvážená.
PĚSTOVÁNÍ:
Může být vysazená na záhon nebo pěstovaná v nádobě.
KVĚT:
Květen – srpen.
Od druhého roku růžovofialové květy, jedlé. Chceme-li, aby rostlina bohatě obrůstala a nať si udržela pikantní chuť, odstraňujeme průběžně rozkvetlé květy.
HNOJENÍ:
Vhodné je občasné přihnojení organickým hnojivem.
SKLIZEŇ:
Pažitkovou nať začneme pravidelně sklízet, když rostlina dosáhne výšky zhruba 10 cm.
ZIMA:
Mrazuvzdorná. Na zimu ji můžeme přikrýt suchým listím, aby brzy na jaře vyrostla čerstvá nať.
TIP:
Rostliny vybrané k rychlení vyjmeme začátkem října opatrně se zemním balem z půdy. Poškozené cibulky odstraníme. Přesadíme menší trsy do vhodné nádoby, doplníme zeminou a umístíme do pařeniště nebo do chladné místnosti. Takto ponecháme rostlině asi měsíc klidu a teprve potom ji umístíme na zimu do bytu na okenní parapet. Pozor na dlouhodobější přemokření!
Slunné (ne zcela prudké slunce), polostinné.
PŮDA:
Propustná, bohatá na živiny. Zálivka vyvážená.
PĚSTOVÁNÍ:
Může být vysazená na záhon nebo pěstovaná v nádobě.
KVĚT:
Květen – srpen.
Od druhého roku růžovofialové květy, jedlé. Chceme-li, aby rostlina bohatě obrůstala a nať si udržela pikantní chuť, odstraňujeme průběžně rozkvetlé květy.
HNOJENÍ:
Vhodné je občasné přihnojení organickým hnojivem.
SKLIZEŇ:
Pažitkovou nať začneme pravidelně sklízet, když rostlina dosáhne výšky zhruba 10 cm.
ZIMA:
Mrazuvzdorná. Na zimu ji můžeme přikrýt suchým listím, aby brzy na jaře vyrostla čerstvá nať.
TIP:
Rostliny vybrané k rychlení vyjmeme začátkem října opatrně se zemním balem z půdy. Poškozené cibulky odstraníme. Přesadíme menší trsy do vhodné nádoby, doplníme zeminou a umístíme do pařeniště nebo do chladné místnosti. Takto ponecháme rostlině asi měsíc klidu a teprve potom ji umístíme na zimu do bytu na okenní parapet. Pozor na dlouhodobější přemokření!
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené