Nastavení cookies
Tento web používá cookies, které jsou nezbytné pro technický provoz webu a jsou vždy povoleny. Ostatní cookies, které zvyšují pohodlí při používání tohoto webu, např. se používají pro přímou reklamu nebo pro usnadnění interakce s jinými webovými stránkami a sociálními sítěmi, jsou povoleny pouze s vaším souhlasem.
Konfigurace
Vyžadováno technicky
Tyto cookies jsou nezbytné pro základní funkce obchodu.
CSRF-Token
Cookie nastavení
Individuální ceny
Odmítnout všechny cookies
PayPal-Zahlungen
Povolit všechny cookies
Ukládání do mezipaměti, přizpůsobené zákazníkům
Uznání zákazníka
Vybraný obchod
Zasedání
Změnit měnu
Komfortní funkce
Tyto soubory cookie se používají k tomu, aby bylo nakupování snadnější, například pro poznání návštěvníka.
Poznámka
Statistiky a sledování
Facebook Pixel
Google Ads
Google Analytics
Partnerský program
Rozpoznávací zařízení
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.
KieRoyal černý rybíz, keř
Ribes nigrum 'Kieroyal' - Objednací číslo 4403185
Počet kusů v balení:1 ks První černý rybíz s neobyčejně sladkou a aromatickou chutí. Na dlouhých hroznech dorůstají velké, rovnoměrně dozrávající a dešti odolné bobule. Velmi kompaktně rostoucí s bohatou úrodou. Dozrává od začátku července. KieRoyal – bobule plné zdraví. Velmi vysoký obsah vitamínu C. Opravdový poklad pro Vaše zdraví – vitamíny B,P,C, pektiny, vzácné min. látky, třísloviny - všechny tyto látky chrání a pomáhají při kašli a chrapotu, proti nachlazení, při obtížích s močením a průjmech. Imunitní systém bude posílen, produkce hormonů aktivována. Beta-karoten posiluje sliznice, niacin uvolňuje a uklidňuje nervový systém. Draslík je dobrý pro srdce a svaly. Vysoký podíl kyseliny linolenové pomáhá při neurodermitidě a oparech. KieRoyal – chutné plody. Jedinečné aroma a sladkost jsou ideální kombinací pro výrobu šťáv, marmelád a přímou konzumaci. V koktejlech a míchaných nápojích je šťáva z KieRoyal základem skvělé chuti. Samosprašný. Dodáváme ve velikosti 30 – 40 cm v kontejneru.
Stanoviště | polostinné, slunné |
Vysazovací vzdálenost (cm) | 100-120 |
Doba zrání | červenec začátek |
V kontejneru | ano |
Výška dospělé rostliny | 200 cm |
STANOVIŠTĚ:
Slunné
PŮDA:
Humózní, pravidelně zalévat. Není vhodné přílišné přemokření půdy.
HNOJENÍ:
Na jaře, opakovaně podle kvality půdy.
ODSTUP ROSTLIN:
Asi 1 m
RŮST:
Keřovitý
DOBA KVĚTU:
Duben-květen
PLODY:
Dozrávají od začátku července. Na dlouhých hroznech dorůstají velké, rovnoměrně dozrávající a dešti odolné bobule. Velmi kompaktně rostoucí s bohatou úrodou.
ŘEZ:
U starších rostlin odstraňujeme pouze staré dřevo a slabé výhony.
ZIMA:
Mrazuvzdorný, půdu před zimou mulčujeme.
RYBÍZOVÝ ČAJ Z LISTŮ:
1 – 2 vrchovaté čajové lžičky lístků KieRoyal přelijeme ¼ l studené vody, pomalu přivedeme k varu a ihned odstavíme
2 – 3 šálky denně je správné dávkování při zadržování vody, zadržování moči a při revmatizmu.
RYBÍZOVÝ LIKÉR (příprava výluhu):
400g černého rybízu, 100g červeného rybízu, 10g čerstvých lístků, 290ml alkoholu (žitná, borovička atd.), 190 ml vody
Rozmixujeme 500g všechen rybíz spolu s 10g lístků, přidáme 290ml alkoholu a 190ml vody a na čtrnáct dní dobře uzavřeme do skleněné nádoby. Během této doby občas zamícháme. Nakonec přecedíme přes plátno a ručně vymačkáme veškerou tekutinu.
Ve finální fázi vezmeme papírový filtr a přes tento znovu vše přefiltrujeme. Prolíváme takovým množstvím vody, abychom získali ca 600ml extraktu.
LIKÉR Z ČERNÉHO RYBÍZU (1 litr, ca 25%vol.):
600ml extraktu, 100ml Malaga (sladkého vína),280ml cukrového roztoku, vodu doplníme do jednoho litru.
Necháme překapat přes papírový filtr. Tento likér můžeme užívat zhruba rok.
Tip: 1 sklenička tohoto likéru na jednu sklenku vína nebo sektu.
Francouzi pijí tento likér jako aperitiv.
RYBÍZOVÁ ŠŤÁVA:
5 kg černého rybízu, 3l vody, ca 3kg cukru, 1 balíček Dr. Oetker k zavařování ovoce (konzervační přípravek)
Rybíz přebereme, omyjeme, dobře osušíme, vložíme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu.
Přecedíme přes plátno. Získanou šťávu zvážíme, smícháme s cukrem (na 1kg šťávy dáme ¾ až 1 kg cukru).
Konzervační přípravek přidáme do horké šťávy, zamícháme a plníme do připravených lahví. Uzavíráme vyvařenými uzávěry, nejlépe s gumovým těsněním.
Slunné
PŮDA:
Humózní, pravidelně zalévat. Není vhodné přílišné přemokření půdy.
HNOJENÍ:
Na jaře, opakovaně podle kvality půdy.
ODSTUP ROSTLIN:
Asi 1 m
RŮST:
Keřovitý
DOBA KVĚTU:
Duben-květen
PLODY:
Dozrávají od začátku července. Na dlouhých hroznech dorůstají velké, rovnoměrně dozrávající a dešti odolné bobule. Velmi kompaktně rostoucí s bohatou úrodou.
ŘEZ:
U starších rostlin odstraňujeme pouze staré dřevo a slabé výhony.
ZIMA:
Mrazuvzdorný, půdu před zimou mulčujeme.
RYBÍZOVÝ ČAJ Z LISTŮ:
1 – 2 vrchovaté čajové lžičky lístků KieRoyal přelijeme ¼ l studené vody, pomalu přivedeme k varu a ihned odstavíme
2 – 3 šálky denně je správné dávkování při zadržování vody, zadržování moči a při revmatizmu.
RYBÍZOVÝ LIKÉR (příprava výluhu):
400g černého rybízu, 100g červeného rybízu, 10g čerstvých lístků, 290ml alkoholu (žitná, borovička atd.), 190 ml vody
Rozmixujeme 500g všechen rybíz spolu s 10g lístků, přidáme 290ml alkoholu a 190ml vody a na čtrnáct dní dobře uzavřeme do skleněné nádoby. Během této doby občas zamícháme. Nakonec přecedíme přes plátno a ručně vymačkáme veškerou tekutinu.
Ve finální fázi vezmeme papírový filtr a přes tento znovu vše přefiltrujeme. Prolíváme takovým množstvím vody, abychom získali ca 600ml extraktu.
LIKÉR Z ČERNÉHO RYBÍZU (1 litr, ca 25%vol.):
600ml extraktu, 100ml Malaga (sladkého vína),280ml cukrového roztoku, vodu doplníme do jednoho litru.
Necháme překapat přes papírový filtr. Tento likér můžeme užívat zhruba rok.
Tip: 1 sklenička tohoto likéru na jednu sklenku vína nebo sektu.
Francouzi pijí tento likér jako aperitiv.
RYBÍZOVÁ ŠŤÁVA:
5 kg černého rybízu, 3l vody, ca 3kg cukru, 1 balíček Dr. Oetker k zavařování ovoce (konzervační přípravek)
Rybíz přebereme, omyjeme, dobře osušíme, vložíme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu.
Přecedíme přes plátno. Získanou šťávu zvážíme, smícháme s cukrem (na 1kg šťávy dáme ¾ až 1 kg cukru).
Konzervační přípravek přidáme do horké šťávy, zamícháme a plníme do připravených lahví. Uzavíráme vyvařenými uzávěry, nejlépe s gumovým těsněním.
Doporučujeme k tomuto zboží
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené