Amalfi citrusové trio
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Amalfi citrusové trio

Citrus - Objednací číslo 6630684
Počet kusů v balení:1 ks
Citrusové trio Amalfi dodá Vašemu domovu středomořskou atmosféru inspirovanou teplými slunečními paprsky pobřeží Amalfi. Kombinuje tři osvěžující druhy citrusů - citron, calamondin (kříženec sladké mandarinky a kumkvátu) a kumkvát. Od března do května rostlinu zdobí bílé, vonné květy. Později se z nich vyvinou plody, které jsou nejen dekorativní, ale také vhodné ke konzumaci, k ochucení jídla a nápojů. Citrusové trio Amalfi je poměrně nenáročné na péči a je vhodné i pro začátečníky. Preferuje slunné, světlé stanoviště. Rostlina není mrazuvzdorná, pěstuje se v nádobě v interiéru, ve skleníku nebo zimní zahradě. Od jara do podzimu je možné rostlinu umístit ven. Substrát volte výživný, propustný s mírně kyselým pH. Udržujte ho mírně vlhký, rostlina nesmí stát ve vodě. Během vegetačního období od března do srpna doporučujeme rostlinu 2x měsíčně přihnojit hnojivem na citrusy. Pro přezimování volte světlé stanoviště s teplotou 5 -15 stupňů a omezte zálivku. Dlouhé větvičky zkracujte, aby se vytvořil, pěkný a pravidelný tvar rostliny.
1113,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
STANOVIŠTĚ: Světlé, slunné až polostinné, chráněné před větrem a průvanem PŮDA: Výživná, propustná, mírně kyselá (hodnota pH od 5,5 do 6) HNOJENÍ: Od března do srpna jednou za 14 dnů hnojivem na citrusy. ZÁLIVKA: Dodržovat stejnoměrnou zálivku nevápenitou vodou, nejlépe dešťovou vodou, nesnáší přemokření. Květináč nesmí stát ve vodě, hrozí uhnívání kořenů. Je prospěšné rosit listy rozprašovačem. LISTY: Lesklé, sytě zelené. Žluté listy jsou znakem nedostatku železa (chloróza). Listy mohou v zimě částečně opadat. KVĚTY: Bílé, vonné od března do května PLODY: Vývoj plodů trvá poměrně dlouho, takže ovoce může zrát několik měsíců. Citron – žluté, výrazně kyselé plody Calamondin – oranžové, aromatické, šťavnaté plody s kyselejší chutí Kumkvát – malé, jasně oranžové plody, konzumují se i se slupkou ŘEZ: Podle potřeby tvarovat korunu v zimě nebo na jaře před vyrašením pupenů. V létě můžeme zakrátit tenké výhony, které prorůstají do koruny, což umožní přístup světla a vzduchu do koruny, případně zkracovat dlouhé výhony pro udržení tvaru rostliny. ZIMA: Rostlina není mrazuvzdorná. Přezimování na světlém, ale chladném místě při teplotě +5 oC do +15 oC. Během přezimování je nutné omezit zálivku. EXTRA – TIP: Když nemá k dispozici dešťovou vodu, může se do zálivky (vody z vodovodu) přidat pro její změkčení pár kapek octa.
Nedávno zobrazené