Kafrová limetka
Kafrová limetka
Kafrová limetka
Kafrová limetka
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Kafrová limetka

Citrus hystrix - Objednací číslo 6683617
Počet kusů v balení:1 ks
Tato rostlina pochází z jihovýchodní Asie. Její předností je zejména to, že v kuchyni lze využít plody, listy i kůru. Květy na jaře vydávají pronikavou vůni. Dužina je velmi aromatická. Listy lze využívat podobně jako bobkový list, pokrmům dodá pikantní citrónové aroma. Dekorativní robustní rostlina. Dorůstá do výšky cca 1 metr. Silné rostliny v kontejneru.
291,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Dodání: dubna začátek - října konec

Přijímáme objednávky!

Stanoviště slunné
Doba výsadby dubna začátek - října konec
Mrazuvzdornost citlivá na mráz
Vonné ano
Výška dospělé rostliny 100 cm
STANOVIŠTĚ: Slunné, teplé a chráněné. PUDA: Slabě kyselá (hodnota pH od 5,5 do 6), propustná. HNOJENÍ: Od května do srpna jednou za 14 dnů hnojivem na citrusy (dodržet přiložený návod). ZÁLIVKA: Dodržovat stejnoměrnou zálivku nevápenitou odstátou vodou. Nesnáší mokré kořeny, nesmí zůstávat voda v misce pod květináčem. Je prospěšné rosit rozprašovačem. LISTY: Zelené – voskově lesklé. Lze je využít jako bobkový list – citrónové aroma. Listy mohou v zimě částečně opadat. KVĚTY: Malé, bílé a vonné. OVOCE: Malé, relativně šťavnaté a aromatické. ŘEZ: Obecně není zapotřebí – podle potřeby je však možné jej na jaře zkrátit (přiříznout na požadovaný rozměr) – nové květy se pak začnou tvořit až v následujícím roce. VÝŠKA: Cca 1 m. ZIMA: Není mrazuvzdorná. V zimě rostlina potřebuje světlé místo s teplotou kolem + 15 stupňů C (ne méně). TIP: Plody i aromatické listy jsou jedlé.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené