Sloupovitá japonská hrušeň Prosecco, kontejner
Sloupovitá japonská hrušeň Prosecco, kontejner
   
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.

Sloupovitá japonská hrušeň Prosecco, kontejner

Pyrus pyrifolia 'Prosecco' - Objednací číslo 4426865
Počet kusů v balení:1 ks
Jemně svíravá chuť šampaňského, šťavnatost broskví a křupavost jablek, tak chutná toto exotické ovoce se žlutou dužinou. Velmi šťavnaté. Odolná odrůda. Vypadá velmi dobře i bez plodů, lesklé tmavozelené listy a velké, sněhově bílé květy. Samosprašná.
990,0 Kč / balení

Cena s DPH bez nákladů na dopravu

Stanoviště slunné
Mrazuvzdornost mrazuvzdorná
Vysazovací vzdálenost (cm) 60
Doba zrání září začátek
V kontejneru ano
Výška dospělé rostliny 200-250 cm
STANOVIŠTĚ:
Slunné, teplé a chráněné (jinak hrozí poškození květů pozdními mrazy). Nikoli ale přímé stanoviště před bílou stěnou domu reflektující sluneční paprsky – to by mohlo vést v létě ke spálení rostliny (listů).

Pozor na rez hrušňovou! Rez hrušňová je významnou chorobou hrušní a jalovců v těch lokalitách, kde jsou oba hostitelé od sebe v blízkosti do 150 až 200 metrů.

PŮDA:
Výživná, propustná, ne příliš lehká, pH 5,0 – 6,5.

HNOJENÍ:
Na jaře vícesložkovým hnojivem na ovocné stromy (dávat pozor na dávkování).
Při pěstování v nádobě hnojit po odkvětu až do sklizně 1x měsíčně tekutým hnojivem.

POTŘEBA MÍSTA:
Asi 60 cm ve volné půdě.
Pokud je rostlina pěstována v nádobě je třeba, aby nádoba byla minimálně 60 cm široká a hluboká.

LISTY:
Podlouhlé, zelené.

KVĚTY:
Konec dubna – květen.

PLODY:
Když je rostlina zasazena v blízkosti jiné Nashi nebo hrušně, je výnos vyšší
Chuť je něco mezi jablkem a hruškou, aromatická, lehce nakyslá.
Plody jsou šťavnaté.

SKLIZEŇ:
Začátek října, skladovatelné až do Vánoc (podle podmínek).

ŘEZ:
Pokud je seříznutá špička stromu ponechte jedno očko/pupen pod řezem. V létě ho upevněte k opěrné tyči a veďte ho směrem vzhůru. Pokud za jeden rok naroste o více, než 50 cm opět ho seřízněte. V následujících letech zkracujte postranní výhonky brzy na jaře na délku 20 -40 cm (doporučuje se za 3 vnějším očkem). Očka není třeba počítat přesně ani sledovat jejich směr, důležité je řezat tak aby byl udržování štíhlý sloupovitý tvar.

Shrnutí: Boční větve nenechávejte delší než 40 cm. Zkracování lze provádět průběžně během celého vegetačního období. Starší a silnější větve však raději stříhejte, až když v nich není žádná míza (později na podzim nebo brzy z jara).

Mladé stromy vyžadují častější a silnější řez, u starších rostlin je sloupovitý tvar výraznější a růst se výrazně zpomalí.

ZIMA:
Zimovzdorná, zakrýt listím nebo posekanou trávou.
V případě, že je dřevina pěstována v nádobě, pak je třeba tuto nádobu zabalit a postavit na podložku (přebytečná voda musí odtékat) a příležitostně zalévat.



Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené