Nastavení cookies
Tento web používá cookies, které jsou nezbytné pro technický provoz webu a jsou vždy povoleny. Ostatní cookies, které zvyšují pohodlí při používání tohoto webu, např. se používají pro přímou reklamu nebo pro usnadnění interakce s jinými webovými stránkami a sociálními sítěmi, jsou povoleny pouze s vaším souhlasem.
Konfigurace
Vyžadováno technicky
Tyto cookies jsou nezbytné pro základní funkce obchodu.
CSRF-Token
Cookie nastavení
Individuální ceny
Odmítnout všechny cookies
PayPal-Zahlungen
Povolit všechny cookies
Ukládání do mezipaměti, přizpůsobené zákazníkům
Uznání zákazníka
Vybraný obchod
Zasedání
Změnit měnu
Komfortní funkce
Tyto soubory cookie se používají k tomu, aby bylo nakupování snadnější, například pro poznání návštěvníka.
Poznámka
Statistiky a sledování
Facebook Pixel
Google Ads
Google Analytics
Partnerský program
Rozpoznávací zařízení
Upozornění! Rostliny nejsou sériově vyráběným produktem, jedná se o živé organismy, proto se mezi jednotlivými kusy mohou objevit rozdíly. Na ilustračních fotografiích jsou vyobrazeny starší rostliny pěstované za optimálních podmínek. Pro danou fotografii je vždy vybraný nejvhodnější kus v optimální růstové fázi. Jednotlivé rostliny se mohou do určité míry lišit tvarem, barvou, velikostí a vzhledem. Toto nemá vliv na kvalitu rostliny.
Sloupovitá japonská hrušeň Prosecco, dvouletá
Pyrus pyrifolia 'Prosecco' - Objednací číslo 4432386
Počet kusů v balení:1 ks Jemně svíravá chuť šampaňského, šťavnatost broskví a křupavost jablek, tak chutná toto exotické ovoce se žlutou dužinou. Velmi šťavnaté. Odolná odrůda. Vypadá velmi dobře i bez plodů, lesklé tmavozelené listy a velké, sněhově bílé květy. Samosprašná.
Stanoviště | slunné |
Mrazuvzdornost | mrazuvzdorná |
Vysazovací vzdálenost (cm) | 60 |
Doba zrání | září začátek |
V kontejneru | ano |
Výška dospělé rostliny | 200-250 cm |
STANOVIŠTĚ:
Slunné, teplé a chráněné (jinak hrozí poškození květů pozdními mrazy). Nikoli ale přímé stanoviště před bílou stěnou domu reflektující sluneční paprsky – to by mohlo vést v létě ke spálení rostliny (listů).
Pozor na rez hrušňovou! Rez hrušňová je významnou chorobou hrušní a jalovců v těch lokalitách, kde jsou oba hostitelé od sebe v blízkosti do 150 až 200 metrů.
PŮDA:
Výživná, propustná, ne příliš lehká, pH 5,0 – 6,5.
HNOJENÍ:
Na jaře vícesložkovým hnojivem na ovocné stromy (dávat pozor na dávkování).
Při pěstování v nádobě hnojit po odkvětu až do sklizně 1x měsíčně tekutým hnojivem.
POTŘEBA MÍSTA:
Asi 60 cm ve volné půdě.
Pokud je rostlina pěstována v nádobě je třeba, aby nádoba byla minimálně 60 cm široká a hluboká.
LISTY:
Podlouhlé, zelené.
KVĚTY:
Konec dubna – květen.
PLODY:
Když je rostlina zasazena v blízkosti jiné Nashi nebo hrušně, je výnos vyšší
Chuť je něco mezi jablkem a hruškou, aromatická, lehce nakyslá.
Plody jsou šťavnaté.
SKLIZEŇ:
Začátek října, skladovatelné až do Vánoc (podle podmínek).
ŘEZ:
Pokud je seříznutá špička stromu ponechte jedno očko/pupen pod řezem. V létě ho upevněte k opěrné tyči a veďte ho směrem vzhůru. Pokud za jeden rok naroste o více, než 50 cm opět ho seřízněte. V následujících letech zkracujte postranní výhonky brzy na jaře na délku 20 -40 cm (doporučuje se za 3 vnějším očkem). Očka není třeba počítat přesně ani sledovat jejich směr, důležité je řezat tak aby byl udržování štíhlý sloupovitý tvar.
Shrnutí: Boční větve nenechávejte delší než 40 cm. Zkracování lze provádět průběžně během celého vegetačního období. Starší a silnější větve však raději stříhejte, až když v nich není žádná míza (později na podzim nebo brzy z jara).
Mladé stromy vyžadují častější a silnější řez, u starších rostlin je sloupovitý tvar výraznější a růst se výrazně zpomalí.
ZIMA:
Zimovzdorná, zakrýt listím nebo posekanou trávou.
V případě, že je dřevina pěstována v nádobě, pak je třeba tuto nádobu zabalit a postavit na podložku (přebytečná voda musí odtékat) a příležitostně zalévat.
Slunné, teplé a chráněné (jinak hrozí poškození květů pozdními mrazy). Nikoli ale přímé stanoviště před bílou stěnou domu reflektující sluneční paprsky – to by mohlo vést v létě ke spálení rostliny (listů).
Pozor na rez hrušňovou! Rez hrušňová je významnou chorobou hrušní a jalovců v těch lokalitách, kde jsou oba hostitelé od sebe v blízkosti do 150 až 200 metrů.
PŮDA:
Výživná, propustná, ne příliš lehká, pH 5,0 – 6,5.
HNOJENÍ:
Na jaře vícesložkovým hnojivem na ovocné stromy (dávat pozor na dávkování).
Při pěstování v nádobě hnojit po odkvětu až do sklizně 1x měsíčně tekutým hnojivem.
POTŘEBA MÍSTA:
Asi 60 cm ve volné půdě.
Pokud je rostlina pěstována v nádobě je třeba, aby nádoba byla minimálně 60 cm široká a hluboká.
LISTY:
Podlouhlé, zelené.
KVĚTY:
Konec dubna – květen.
PLODY:
Když je rostlina zasazena v blízkosti jiné Nashi nebo hrušně, je výnos vyšší
Chuť je něco mezi jablkem a hruškou, aromatická, lehce nakyslá.
Plody jsou šťavnaté.
SKLIZEŇ:
Začátek října, skladovatelné až do Vánoc (podle podmínek).
ŘEZ:
Pokud je seříznutá špička stromu ponechte jedno očko/pupen pod řezem. V létě ho upevněte k opěrné tyči a veďte ho směrem vzhůru. Pokud za jeden rok naroste o více, než 50 cm opět ho seřízněte. V následujících letech zkracujte postranní výhonky brzy na jaře na délku 20 -40 cm (doporučuje se za 3 vnějším očkem). Očka není třeba počítat přesně ani sledovat jejich směr, důležité je řezat tak aby byl udržování štíhlý sloupovitý tvar.
Shrnutí: Boční větve nenechávejte delší než 40 cm. Zkracování lze provádět průběžně během celého vegetačního období. Starší a silnější větve však raději stříhejte, až když v nich není žádná míza (později na podzim nebo brzy z jara).
Mladé stromy vyžadují častější a silnější řez, u starších rostlin je sloupovitý tvar výraznější a růst se výrazně zpomalí.
ZIMA:
Zimovzdorná, zakrýt listím nebo posekanou trávou.
V případě, že je dřevina pěstována v nádobě, pak je třeba tuto nádobu zabalit a postavit na podložku (přebytečná voda musí odtékat) a příležitostně zalévat.
Zákazníci také kupují
Nedávno zobrazené