Kniha: Die Schisandra Beere
Objednací číslo 7712086
Počet kusů v balení:1 ks Autoři Shalila Sharamon a Bodo J. Baginski se vydali prozkoumat v Evropě téměř neznámé ovoce a představit jej svým čtenářům. Popisují tradiční i moderní aplikace a účinky bobulí schizandry a dokládají je barevnými fotografiemi. Poskytují také tipy na vlastní pěstování v nádobě na balkoně nebo na zahradě, stejně jako nápady na recepty a využití. Nejstarší čínské kompendium léčivých bylin Materia Medica slibuje při pravidelné konzumaci jedné červené bobule schizandry posílení životní energie a vysoký věk bez příznaků stárnutí. Schizandra je nazývána bylinou pěti chutí – kyselá, hořká, sladká, slaná a pálivá. Chuť plodu klanoprašky údajně odpovídá základním orgánům. Kyselá chuť játrům, hořká chuť srdci, sladká chuť slezině, pálivá chuť plícím a slaná chuť ledvinám. Rovněž těchto pět chutí odpovídá pěti základním elementům: trpké – dřevo, hořký – oheň, sladká – země, ostrý – kov, slaná – voda. Z toho důvodu je v čínském lékopise vedena schizandra jako „všelék“, který je používán i dnes. Obsahuje vlákninu, vitaminy A, C, E, skupinu vitaminů B, vápník, hořčík a železo. Je vhodná při léčbě astmatu, chrapotu, průjmech, bušení srdce, nespavosti… Kniha má cca 80 stran ve formátu 13 x 23 cm. Kniha v německém jazyce.
Nedávno zobrazené